середа, 27 лютого 2019 р.

Ганни Миколаївни Ковалишин – вчителька від Бога! Кожного ранку вона поспішає до порога рідної Шершенівської школи, яка кличе її малиновим дзвоником уже 48 років!


Учителько! Зоре світова…
Ще зі шкільної парти ми знаємо ці слова, і завжди у нашій душі вони асоціюються з образом улюбленого педагога, який відчинив двері в Країну Знань, щедро ділився своїми знаннями  і навіть материнським теплом… Таким є портрет Ганни Миколаївни Ковалишин – вчителя від Бога, яка своєю відданою працею освітила життєвий шлях сотням і сотням своїх учнів. Кожного ранку Ганна Миколаївна поспішає до порога рідної школи, яка кличе її малиновим дзвоником уже 48 років!

Найкращі якості від своєї матері перейняла Г.М.Ковалишин, яка у січні 2019-го святкувала свій ювілей 70-річчя від дня народження. Г.М. Ковалишин – не тільки високофаховий педагог, але й чудова мама, яка свою доброту і щедрість віддала двом прекрасним дочкам, адже вона вчитель, а її чоловік Євген регент Шершенівської та Олексинської УГКЦ.
Радості немає меж, коли на порозі батьківської хати з'являються найдорожчі у світі люди: дочка Оксана з чоловіком Петром, дочка Марія з чоловіком Михайлом, улюблені внуки Святослав, Степан, Олександр. Вони безцінний скарб для сімї Ковалишиних. До слова, донька Оксана Євгенівна Король пішла стежиною матері й стала педагогом-словесником, нині, працюючи в освіті, очолює Борщівський районний методичний кабінет.
Згадує Ганна Миколаївна прожиті роки… Промайнуло дитинство і юність в Ланівецькій і Борщівській школах. А потім – навчання в Тернопільському педагогічному інституті. Працювала в Бабинецькому навчальному закладі, а з 1971 року і до сьогодні – вчитель біології та хімії Шершенівської школи на Борщівщині. Майже десять років свого життя присвятила складній директорській справі. Її заслуги в праці оцінено. Вона – вчитель-методист, старший вчитель, спеціаліст вищої категорії. Ганна Миколаївна творчо і плідно працює й сьогодні в Шершенівському НВК. Свій досвід і знання передає учням.
У 2017 і 2018 роках її вихованці Олександр Ковалишин і Марія Золота стали переможцями обласного конкурсу з природничих наук, захистивши творчі роботи в науково-дослідницькому центрі. Щороку до педагога повертаються подяки за високі знання учнів з біології та хімії. Вона живе проблемами школи, хвилюється, коли школярі беруть участь у різних конкурсах, олімпіадах. Її вихованці успішно стали студентами Чортківського медичного коледжу, Тернопільського державного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, Тернопільського державного медичного університету ім.Лобачевського.
Чимало людей завдячують долі за те, що були учнями Ганни Миколаївни або працювали з нею у школі. Не раз запитуємо себе: чи легко бути Людиною з великої літери, залишатися принциповим, зберегти в собі «оте високе, те єдине»? Але той, хто знає Ганну Миколаївну, може відповісти: доля неодноразово випробовувала її, але Вчитель ніколи не йшла супроти власного сумління, не переступала межі, які визначила для себе, зберігаючи ауру благородства, інтелігентності, людської порядності, мудрості.
Школа – це рідна друга домівка Ганни Миколаївни, яку вона не зраджували ніколи. Тож хочеться щиро побажати Педагогу міцного здоров’я та наснаги на творчій освітянській ниві ще багато-багато років поспіль!..

Немає коментарів:

Дописати коментар