вівторок, 8 жовтня 2019 р.

Вчителю основ здоров’я, історії, громадянської освіти Заліщицької державної гімназії Василю Григоровичу Дякову присвоєно почесне звання «Заслужений вчитель України»

У першу неділю жовтня ми відзначаємо День працівників освіти. Цього року, 5 жовтня, в Офісі Президента зібралися переможці Всеукраїнського професійного конкурсу «Учитель року-2019». На зустріч із Президентом Володимиром Зеленським, першою леді Оленою Зеленською, очільницею Міністерства освіти і науки України Ганною Новосад були запрошені також фіналісти щорічної національної премії для вчителів-агентів освітянських змін Global Teacher Prize Ukraine та ініціаторка цього проєкту, керівниця «Освіторії» Юлія Литвин.

Приємно, що серед кращих педагогів був учитель Заліщицької державної гімназії, переможець у номінації «Основи здоров’я» конкурсу «Учитель року-2019» та півфіналіст  Global Teacher Prize Ukraine, який увійшов у ТОП-50 кращих учителів за версією цієї премії, Василь Григорович Дяків. Указом Президента № 730/2019 від 3 жовтня 2019 року вчителю основ здоров’я, історії, громадянської освіти Заліщицької державної гімназії Василю Григоровичу Дякову було присвоєно почесне звання «Заслужений вчитель України».

Під час зустрічі в Офісі Президента, яка відбувалася у невимушеній атмосфері, педагоги поділилися думками про місце та роль учителя у житті дітей, пригадали своїх наставників, які спонукали до вибору такої важливої та необхідної професії. Вчителі торкнулися проблем роботи сільських шкіл, зокрема необхідності забезпечення рівних можливостей та умов навчання школярів як із міст, так і з сіл. Міністр освіти і науки України Ганна Новосад зазначила, що у Державному бюджеті наступного року планується збільшити фінансування опорних шкіл та шкіл у сільській місцевості.
Президент наголосив на важливості підключення шкіл, зокрема в селах, до мережі Інтернет. Володимир Зеленський запропонував розробити відповідну програму з метою залучення бюджетних коштів. Піднімалися питання щодо скорочення предметів у профільній школі, змін форм організації освітнього процесу, різних механізмів реалізації прав дитини на освіту. Наприкінці зустрічі Глава держави вручив освітянам подарунки.
Того ж дня в оперному театрі ім. Тараса Шевченка м.Київ відбулася церемонія вручення переможцям у восьми номінаціях щорічної національної премії для вчителів-агентів освітянських змін Global Teacher Prize Ukraine-2019.
На це дійство з’їхалися майже 1000 педагогів із усіх куточків України, зокрема й учитель основ здоров’я, історії та громадянської освіти Василь Дяків та директор Заліщицької державної гімназії Олександра Войчишин. У фойє оперного театру були представлені презентації педагогів, у т.ч. В.Г.Дякова, який увійшов у ТОП-50 цієї премії.
Переможницею Global Teacher Prize Ukraine-2019 стала вчителька англійської мови, української мови та літератури Мелітопольської спеціалізованої школи № 23, тренер програми «Демократична школа» Наталія Кідалова. Захід відбувався у космостилі під хештегом #вчителіважливі. Під час події визначали кращих з кращих у різних номінаціях, їм та школам, де вони працюють, авторитетні спонсори вручали грошові премії, усіх вітали відомі українські артисти.

На світлині: переможці Всеукраїнського професійного конкурсу «Учитель року-2019» із очільницею Міністерства освіти і науки України Ганною Новосад.

Немає коментарів:

Дописати коментар