понеділок, 7 жовтня 2019 р.

У Чернівцях свідомі громадяни, а також активісти з міста Заліщики 6 жовтня 2019 року зібралися разом на віче #НІ_КАПІТУЛЯЦІЇ! «Чужого нам не треба - СВОЄ НЕ ВІДДАМО!»



«Ні – капітуляції!»

6 жовтня акції «Ні – капітуляції!» проти «формули Штайнмаєра» та відведення українських військ від лінії розмежування на Донбасі відбулися у десятках українських міст та закордоном. Зокрема, акції відбулися в столиці України та більшості обласних центрів - Запоріжжі, Херсоні, Івано-Франківську, Сумах, Дніпрі, Харкові, Вінниці, Тернополі, Кропивницькому, Львові, Миколаєві, Хмельницькому, Полтаві, Одесі, Чернігові, Житомирі, Черкасах,  Луцьку, Ужгороді, крім того у Кривому Розі, Маріуполі,  Краматорську, Сєвєродонецьку, Мелітополі, Нікополі, Рівному, Козятині, Славуті, Бердянську, Кременчуці. Мітинг «Ні – капітуляції!» зібрав небайдужих у Празі. 
В Україні проти реалізації так званої «формули Штайнмаєра» станом на 7 жовтня офіційно виступили вже вісім міських і обласних рад. Ухвалені рішення підписали Львівська, Івано-Франківська, Хмельницька та Тернопільська обласні ради. Під зверненням до Президента В.Зеленського також підписалися міські обранці Сум, Кропивницького, Рівного та Черкас. Відповідні заяви опубліковані на сайтах зазначених міських та обласних рад.

У Чернівцях свідомі громадяни, а також активісти з м. Заліщики 6 жовтня зібралися разом на віче #НІ_КАПІТУЛЯЦІЇ! «Чужого нам не треба - СВОЄ НЕ ВІДДАМО!»

«Голоси цього віча, думку чернівчан та групи небайдужих долі Української держави навіть із Заліщиків, які приїхали в цей дощовий день на віче, голоси інших десятків майданів має почути влада», – підкреслює Володимир Булдаков, один із ініціаторів події. Одним із гасел віча в Чернівцях були слова: "Ошийник раба завжди легший, ніж обладунки воїна!", а також такі: "Легітимація ОРДЛО - це руйнація України!", "Амністія терористам - це бандити в наш дім!" Варто задуматись!

Під час віча виступили отці-капелани, зокрема отець Василь Гасинець, настоятель УГКЦ Різдва Пресвятої Богородиці та Святого Антонія м. Чернівці, а також активістка, волонтерка Галина Абрам'юк та інші небайдужі громадяни. Було підтримано резолюцію Народного Віча «Зупинимо капітуляцію!», в якій, зокрема, наголошено: «Українське суспільство рішуче протестує проти впровадження так званого плану «припинення війни»… Результати опитувань суспільної думки упродовж років свідчать про те, що абсолютна більшість українців не сприймає ні виборів на окупованих територіях, ні створення там проросійської автономії з особливим статусом, ні будь-яких інших поступок агресору, які суперечать національним інтересам України і є руйнівними для її незалежної державності та цивілізаційного вибору. З метою протидії капітуляції та захисту державності, ветерани, волонтери, науковці, експерти, журналісти, громадські організації та активісти створили громадський надпартійний Рух Опору Капітуляції. Десятки політичних партій та громадських організацій по всій Україні та за кордоном вже об’єдналися в цей Рух».
Учасники віча в Чернівцях подякували учасникам АТО, нашим захисникам за їхню самопожертву на фронті заради Української держави та нас, її громадян.


Немає коментарів:

Дописати коментар