неділя, 5 травня 2019 р.

«Галичани» з Олексинців співають серцем! (Борщівський район)


Українське село – це першооснова життя нашого народу. Недарма кажуть, що без села не буде України! Адже саме тут живе наша душа, рідна мова та пісня. Про це засвідчує і  творчість аматорського колективу «Галичани» з села Олексинці Більче-Золотецької громади.
Наче вчора все починалось, а проминуло вже 15 літ з того часу, як у 2004 році під керівництвом Галини Бабій зародився творчий тандем сердець, небайдужих до щирої української пісні. Умілий організатор, Г.Бабій налагодила роботу колективу так, щоб творчість «Галичан» оцінили не тільки на теренах рідних Олексинців, що на Борщівщині, а й любителі нашої пісні далеко за межами цього населеного пункту.


Колектив, звісно, змінювався за ці 15 років, адже одні учасники відходили, а нові прибували. Але село наснажувалось українським словом та українськими піснями, які щедро дарували «Галичани». Це була непроста і копітка творча праця, адже, зрозуміло, поруч із участю в колективі, репетиціями  і концертами були в кожного господарські клопоти на землі та обійсті, які ніхто не відміняв, як і щоденне плекання свого сімейного вогнища.
 Сьогоднішній колектив добре згуртований, бо творить не для себе, а для інших, хто вміє цінувати слово й пісню.
Керівник Галина Григорівна тісно співпрацює зі своїми однодумцями: Василем Дешевим, Зеновієм Бабієм, Пилипом Роляком, Михайлом Шпаком, Франкою Дешевою, Галиною Дешевою, Марією Чикурлій, Оленою Яремою, Ганною Василів, Ярославою Мишкун.
Творчість учасників аматорського колективу «Галичани» заслуговує на велику повагу та поцінування за багаторічну вірність рідній українській пісні!

На фото: ансамбль "Галичани" із села  Олексинці  Більче-Золотецької громади не так давно побував у Буковелі. На гірськолижному курорті аматори виступили з концертною програмою. 


Немає коментарів:

Дописати коментар