вівторок, 28 серпня 2018 р.

МЕМОРІАЛЬНА ДОШКА – ЗАХИСНИКОВІ: Ігор Данилюк, учасник АТО



МЕМОРІАЛЬНА ДОШКА – ЗАХИСНИКОВІ

 23 серпня на території загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів селища Товсте відбулося урочисте відзначення Дня Державного Прапора України та відкриття меморіальної дошки пам’яті воїна АТО, учасника війни в Афганістані Ігоря Михайловича Данилюка. 

Народився він у селі Ворвулинці, у 1985 році закінчив 10 класів Товстенської школи, а потім здобув професію тракториста у місцевому сільському профтехучилищі № 22. У 1987-му служив у Афганістані. Після поверненні з армії працював у господарстві «Дружба».

Будучи небайдужою до майбутнього рідної України людиною, справжнім патріотом, Ігор Михайлович 11 червня 2015 року пішов добровольцем воювати в зону АТО. Повернувшись додому, жив у Головчинцях. Але складні випробування підірвали здоров’я Ігоря Данилюка. На жаль, у 50 літ він помер. Це сталось 22 травня 2018 року…

На урочистостях з нагоди державного свята та відкриття меморіальної дошки були присутні мама і родина Ігоря Данилюка, представники Спілки учасників АТО «Дністровий вал» та громадської організації «Самооборона Заліщицького району», волонтери, матері загиблих воїнів із Заліщанщини, учасники бойових дій в Афганістані та антитерористичній операції, батько Валерія Луб’янського – першого загиблого воїна-афганця із Заліщиків, а також голова Заліщицької районної державної адміністрації Борис Шипітка, представники районної влади.

Уважно слухали виступаючих майбутні першокласники, учні навчального закладу зі своїми батьками, громада селища Товсте, сіл Головчинці, Королівка. Слово мовили голова Товстенської ОТГ Іван Проданик, голова Заліщицької райдержадміністрації Борис Шипітка, директор школи Марія Окопняк, Віра Лаврик, мати загиблого Станіслава Лаврика. 

Юрій Щурко виступив від родини Ігоря Данилюка, якому відкривали меморіальну дошку захисникові, виготовлену за сприяння Товстенської селищної ради. Освятив меморіальний знак отець Ігор Леськів.
Як зазначив під час нашої розмови голова ОТГ Іван Проданик,  Товстенська селищна рада щиро вдячна всім учасникам пам’ятної події.



Немає коментарів:

Дописати коментар