понеділок, 3 червня 2019 р.

НЕЗАБУТНІЙ ЮВІЛЕЙ РІДНОЇ ШКОЛИ (45-річний ювілей за­га­ль­но­освіт­ньої шко­ли І-ІІІ ст. м.Заліщики № 2 Тернопільської області)



Весна завжди дарує людям радість і на­дію. 45-річний ювілей за­га­ль­но­освіт­ньої шко­ли І-ІІІ ст. м. Заліщики № 2 теж припав на цю ча­рівну та оптимістичну пору року. Урочисто, ве­лично і по-родинному вшановувала школа таку важливу дату. На свято зібралося дуже багато людей: районна влада, ке­рівники галузей освіти і куль­тури, ветерани ос­вітянської ниви, сьогод­ніш­ні вчителі, учні школи, їхні батьки, пра­цівники технічної служби, випус­кники різних років,  зап­рошені, громадськість, пред­ставники ду­ховенства.


Чудовий концерт був на­повнений барвистим роз­маїт­тям художніх номерів, веселковою радістю свят­ко­вого настрою. Дружна шкіль­на родина доклала багато зусиль для того, щоб пода­ру­вати радість глядачам, до­дати снаги і сил, підтвердити власний високий авторитет закладу освіти, наснаженого досві­дом учителів і талан­тами їхніх вихованців. Кожен номер програми став пре­крас­ною перлиною, яка на­низувалася на єдину непов­торну нитку цього захоплюю­чого дійства, основною ідеєю якого була єдність Божого Сло­ва, патріотичної любові до України-неньки, Матерів, віра в щасливе завтра дітей…
Розпочали дійство учас­ники вокально-хореогра­фіч­­ної композиції «Діти - за мир у всьому світі», зву­чали пісні «З днем наро­джен­ня, школо!» (квартет у складі Т.Ковбасен­ко, В.Саврук, Н.Логін, В.Зо­зуляк, керівники Олексан­д­ра Іліщук та Олена Сві­дзінська), «Україна – ви­ши­ванка» (Ліля Дмитрук). Вели свято С.Го­цу­ляк, О.Загарійчук, К.Зу­бенко, В.Стефанюк, І.Коха­нюк.  Дійство на сцені супро­во­джувалось показом слай­дів про щоденне життя школи.

Директор школи Іванна Мирославівна Павло­всь­ка, виступаючи пе­ред ав­дито­рією, наголо­сила, що у такий прекрас­ний день згадуємо 1500 випу­скників,  більше 200 з яких отримали свідоцтво з відзнакою чи нагороджені золотою або срібною ме­дал­­лю, директорів школи С.Чим­бура, Б.Гудиму, М.Пі­ш­ка, О.Равлика, І.Ігнатюка, О.Вин­ницького, які при­множували традиції alma-mater, їх заступників з навчально-виховної робо­ти Г.Лубкович, І.Ковальчук, В.Бежука, М.Шме­льову, С.Кулинич, О.Оксенюка, М.Берегулько, педагогів, які перебувають на за­слу­женому відпочинку, кож­ного, хто приклався до розбудови та утвердження цінностей розумного, доб­ро­­го, вічного, і технічний персо­нал, без якого не бу­ло б  за­тишних, просторих, чистих, підготовлених кла­сів, і тих, хто своєю працею після за­кінчення школи, сягнув вер­шин у різних сферах люд­ської діяль­нос­ті.  Сьогодні в закладі здобувають освіту 302 учні, а навчальні пред­мети ви­кладають 35 вчите­лів.

На свято прибули: парох церкви Пресвятої Покро­ви о. Іван Сендзюк, народ­ний де­путат України Олег Барна, голова Заліщи­цької райдерж­ад­міністрації Борис Шипітка, голова Залі­щиць­кої районної ра­ди Іван Дрозд, начальник від­ділу з питань ос­віти моло­ді і спо­рту Богдан Па­пуш­ко, директор районного нау­ково-методич­ного кабінету На­дія Підгребя, ди­ректор РБДЮТ Світлана Боднар з керівником тан­цювальних ко­ле­ктивів Олексан­дрою Василенко, директори загально­освіт­ньої школи І-ІІІ ст. з по­глибленим вивченням ін­формаційних технологій ім.О.Маковея Во­ло­димир Бенев’ят, Заліщи­цької де­р­жавної гімназії Олексан­дра Войчишин із учителем зарубіжної літе­ратури Та­расом Середюком, нача­льник відділу культури, туризму та релігій Оксана Безушко з керівниками РБНТ Володимиром Гири­люком та художньої школи - Іванною Андрійчук, ди­рек­­тор школи с.Добрівля­ни Михайло Мате­ринчук, ко­ли­шня вчителька школи-ювілярки з м.Коломиї Любов Бежук. Усі вони щиро і натхненно вітали школу, зи­чи­ли їй багато років світлого майбутньо­го, пам’ятати про минулі досягнення, вшанову­вати педагогів і виховувати пат­ріотів України, цінувати морально-етичні норми та  робити все для примно­жен­ня добробуту україн­ського сус­пільства, продо­в­жувати реа­­лізацію прин­ципів соціаль­ного парт­нерс­тва. Крім при­вітань, виступаючі вручили квіти і по­дарунки, які засвід­чи­ли поцінуван­ня загально­ос­вітньої шко­ли І-ІІІ ст. м.За­ліщики № 2 в контек­сті ідей Нової української школи: сер­тифікат на 50000 грн., принтер, м’я­чі, цінні суве­ніри та ін. Бу­ли представ­лені художні номери-подарунки, зачитані авто­рські поетичні рядки.

Сюрпризом на святі став плазмовий телевізор та со­ло­дощі від колишньої вчи­тельки початкових класів Ірини Волоцької, яка 31 рік працювала у школі, а зараз перебуває за кор­доном. Від її імені звернулися Олександра Василенко та Світлана Тарасевич. Теп­ли­ми були побажання і су­венір від перших учнів-першоклас­ників Зоряни Копичин­сь­кої, Галини Підлесецької, Андрія Михалюка, які пе­ре­с­тупили поріг школи у да­лекому 1974 році. Му­зичний дарунок від перших випускників «А роки зле­тіли» прозвучав у вико­нан­ні Галини Дідик та Олега Мартинчука. Поєднання досвіду і юно­­сті, щирих ду­шевних слів та му­зики – все це створювало атмо­сферу ро­­динного свята. Непов­то­рним був номер першо­кла­с­ни­ків (класово­ди О.Гу­­менюк, М.Грабар, керів­ник О.Іліщук): їх шу­мовий оркестр виконав пі­с­ню «Їхав козак за Ду­най…». Задум­лива  мело­дія пісні «Мамо, вечір догора…» у виконанні тріо ба­н­дуристів Г.Федорчук, Л.Білінської, М.Ткачик ні­ко­го не залишила байду­жим. Ветеранів-педагогів школа привітала піснею «Букет мо­їх пісень» - О.Ілі­щук у поєд­нанні з танцюва­льною компози­ці­єю. Вра­жа­ю­чими були танці та во­кально-хореографічні пос­тановки про рідний край, нашу історію, духовні обе­ре­ги, народні звичаї та традиції: «Весела полька» (2-А, 2-Б кла­си), «Черевич­ки» (колек­тив «Усмішка», керівник На­талія Пелещи­шин), «Україн­ський свят­ко­вий танець» (4-Б клас).

Полонили глядачів вальс випускників (поста­но­вниця Олександра Ва­си­­ленко) та пісня «Заліщи­цькі каштани» у виконанні Олександри Іліщук і Ми­хайла Лилика, окрасою якої став танець пари у скла­ді директора школи Іванни Павловської та Дми­т­ра Вітю­ка, які викли­кали бурхливі оплески, а зала довго не від­пускала їх зі сцени… Несподі­ванкою для глядачів став запальний танець у вико­нан­ні учителів «Веселі господи­ні» (балетмейстер  Олена Свідзінська), а та­кож хор педагогів із піснею «Козаку, козаче».
Гарно виступили солісти Віталіна Курик з піснею «Міс­­то спить», Вікторія Ля­лик «Дя­кую тобі, ма­мо…», Роман Мельник та Ілона Задвірна із компо­зицією «Треба». Ніжно, по-народному та водночас сучасно, прозвучала «Вес­ня­н­­ка» родинного дуету в складі Ольги й Таїсії Ков­ба­сенко. Ансамбль стар­шо­­к­лас­ників запропо­ну­вав гля­дачам веселу пісню «Зроби сопілку із верби», а хор по­чаткових класів – «Вчителі». Усі ці номери отримували най­вищі відгу­ки у душах гля­дачів та щирі тривалі оп­лески…

Окремо варто сказати про сценку «На вечорни­ці…» (керівник Любомир Кондуб). Гармонійне поєд­нан­ня май­стерної гри ак­торів з умілим виконанням пісень i танців хвилювало присутніх у залі, прилучало їх до наших на­родних дже­рел, змушувало спів­переживати, сміятись…

Фінальним акордом юві­лею стала вокально-хо­реогра­фічна композиція «Моя Ук­раїна» у виконанні хору і танцювальної групи учнів 5-6-х класів, засвід­чивши: школа-ювілярка впе­в­нено торує свій шлях, підкорює вершини Нової української школи, зали­ша­ючись осеред­ком ви­ховання високоінте­лек­туальної духовної молодої еліти.
На завершення конце­рту начальник відділу з питань освіти, молоді і спорту рай­держ­адмініс­трації Богдан Папушко подякував за приємні для душі глядачів години, а го­лова  районної освітян­ської профспілки Олексій Прогодюк вручив пода­рунок та заохочувальну премію школі – учасниці обласного конкурсу-огля­ду закладів освіти по дотри­манню охорони та безпечних умов праці. Заклад освіти також приві­тала міський голова Алла Квач, вручивши сертифікат на 10000 грн.
Ведучі О.Загарійчук і С.Гоцуляк запросили при­сут­ніх на 50-літній юві­лей… Віват, рідна школо, бажаємо колективу та учням нових звершень!

Оксана ДЯКІВ

Світлини Миколи Павлишина.

Немає коментарів:

Дописати коментар