пʼятниця, 28 червня 2019 р.

Смачна олія «Дністрянка» - до вашого столу! Засновник запатентованої торгової марки олії «Дністрянка» - Богдан Михайлович Поліщук (село Іване-Пусте, Борщівщина)


 Без соняшникової олії жодна господиня не уявляє собі приготування смачних та корисних страв. Про виробництво такої важливої складової української кухні багато років поспіль дбає засновник запатентованої торгової марки олії «Дністрянка» Богдан Михайлович Поліщук.
54-річний досвідчений фахівець олійної справи – уродженець села Іване-Пусте, що на Борщівщині. Тут він закінчив школу, пізніше відслужив у внутрішніх військах у місті Чита, на Забайкаллі. Потім навчався у Львівському автодорожньому технікумі. Як спеціаліст-автодорожник працював на асфальто-бетонному заводі в смт. Велика Березовиця. Є у трудовій біографії Богдана Поліщука і період роботи експедитором у колишньому колгоспі «Поділля», що обробляв землі сіл Іване-Пусте та Збручанське.
Але, врешті, Богдан Поліщук разом із дружиною Галиною Петрівною вирішили у 2000 році розпочати свою власну справу в рідному селі. Як стверджує пан Богдан, оскільки не було великих коштів, щоб одразу вкласти в олійню, розвивалась справа поволі, можна сказати, кустарно. До поставленої мети йшли дуже довго. Спочатку використовували тільки один маленький станок для виробництва олії, пізніше придбали потужніший. А вже за 19 років щоденної праці в Іване-Пустому повноцінно працює виробничий цех «Дністрянка» і цех з розливу олії та її фасування. На його території також працює кіоск із продажу готової продукції місцевим мешканцям.
 Рідне село пана Богдана розташоване на межі кількох областей.  Тернопільщина, Чернівеччина та Хмельниччина стали для працьовитої родини ринком збуту запашної продукції. Олійний цех «Дністрянка» купляє соняшник і ділові відходи соняшника для власних потреб на переробку і продає олію рафіновану і нерафіновану, розфасовану в ємності від одного до десяти літрів, як і макуху соняшникову.
До речі, якщо Богдан Поліщук керує виробництвом, його дружина Галина Петрівна веде бухгалтерський облік та звітність, то 28-літній син Сергій відповідає за транспорту реалізацію готового товару, постачаючи в магазини та на ринки. Торгова марка «Дністрянка» систематично тричі на рік представляє свою продукцію на великих ярмарках у Тернополі.
Підприємець Б.Поліщук підтримує місцевих виробників-партнерів, закупляючи соняшник у фермерів середньої руки та дрібних приватників.
Керівник олійного цеху «Дністрянка» співпрацює з місцевою владою в особі сільського голови Іване-Пустого Василя Івановича Гаврилюка, допомагаючи вирішувати певні соціальні питання життя села.
У виробництво олії вкладає душу не тільки вся сім’я Поліщуків, але й залучені до виробництва ще восьмеро найманих працівників. А це – робочі місця, сплата податків у бюджет. Отож, смачна, ароматна і корисна соняшникова олія від торгової марки «Дністрянка» може стати невід’ємним атрибутом кожного столу!
Оксана Дяків

Немає коментарів:

Дописати коментар