пʼятниця, 28 грудня 2018 р.

Зимова казка





Одного зимового вечора Мишастик і Мишуня сиділи у затишній нірці. У їхньому маленькому каміні весело стрибали вогники і потріскували дрова. Мишуня вдумливо поворушила носиком, який виблискував, наче маслинка, і сказала:
        Мишастику, незабаром новорічні свята. Нам потрібно прикрасити нашу нірку. Що ти про це думаєш?
        Мишунечко, — відповів Мишастик, весело тріпнувши вушками, – ходімо у наш лісок і знайдемо ялинкову гілочку.
        Як гарно! – заплескала Мишуня лапками.
       Ну що ж, йдемо! - сказав Мишастик. Він одягнув на себе і на Мишуню теплі рукавички, в’язані шапочки, зимові шерстяні нахвісники і закутав обох у шарфи, і вони вирушили в дорогу. Мишенятка йшли лісом, а їхні лапки легко стрибали по сніговій перині.
«Ой! – почув Мишастик зойк Мишуні.    Поглянь: там щось червоне і кругле під ялинкою!» Оскільки Мишастик був старший і сміливіший, він лапкою відсунув Мишуню від таємничої знахідки, нагострив свій носик і підійшов до невідомого їм блискучого ґудзичка.
       Можливо, це зірочка впала з неба? – зашепотіла Мишуня. – Дивись, яка гарна і яскрава!
       Та що ти таке кажеш! – Мишастик незадоволено шморгнув носиком і поправив шапочку. – Це, – Мишастик зробив паузу знавця справи, – новорічна гірлянда, а точніше – її частинка, малесенька електрична лампочка.
Мишастика всі вважали у лісі великим спеціалістом з питань блискучих речей і техніки.
– Бачиш, як блимає? – на цих словах Мишастик ткнув лапкою у святкову прикрасу.
Прикраса невдоволено заворушилася і почала підійматися зі снігу. За нею височіли розлогі гілочки оленячих рогів. Червоний носик, який був схожий на новорічну зірочку, чмихнув на Мишастика з Мишунею та огорнув їх парою.
                Привіт, я – Руді, – привітався чемний олень. – Я тут задрімав трішки, а ви щось шукаєте?
                Так, ми шукаємо новорічну ялинкову гілочку! – дуетом відповіли мишенята.
                Тоді застрибуйте до мене на спину. Не варто кривдити ялиночки у лісі і забирати у них їхню окрасу. Я краще полечу з вами у наш оленячий відділ лісової заготівлі. Там знайдеться безліч гілочок, які поскидали наші красуні-ялинки. Ми обов’язково підберемо для вас найкращу!
Здивовані та водночас зацікавлені новою пригодою Мишастик і Мишуня сіли на кудлату спину Рудольфа і полетіли з ним високо у темне шатро неба. Червоний носик доброго оленя осявав їм шлях, а сніжинки танцювали навколо і сідали мишеняткам на лапки…

Надія Байгуш-Дяків

Немає коментарів:

Дописати коментар