четвер, 19 вересня 2019 р.

Олія "Дністрянка" із квітки сонця



Майже 20 років присвятив розвитку власної справи засновник запатентованої торгової марки соняшникової олії «Дністрянка» Богдан Михайлович Поліщук із Іване-Пустого на Борщівщині.

Недарма ми називаємо соняшник квіткою сонця, адже ця світло- й теплолюбна рослина під час свого дозрівання протягом дня постійно повертається за сонцем. Зрозуміло, що якість майбутньої олії значною мірою залежить від стану насіння: рівня його олійності, вологості та терміну дозрівання. 

А ще необхідно, щоб обладнання з виробництва олії було добре налагоджене і належно працювало. Ось цьому завданню й були присвячені нещодавні профілактично-ремонтні роботи, які, як розповів Богдан Поліщук, були проведені перед початком нового сезону з виробництва олії «Дністрянка». Спеціаліста запросили з міста Кропивницького.

На цей час керівник співпрацює з фермерами з Хотинщини, що на Буковині, адже там соняшник дозрів раніше, і виробники вже надали сировину. Тож новий сезон розпочато, і до праці приступили восьмеро працівників, яким Б.Поліщук надає робочі місця.

Виробництво соняшникової олії є одним із найбільш популярних видів бізнесу в Україні. Тож приємно, що в Іване-Пустому розвивається місцеве виробництво цього цінного продукту.

 

Оксана Дяків



Немає коментарів:

Дописати коментар